Ganat

I když jsou peníze všude kolem nás, ne každý z nás jich má tolik, kolik jich potřebuje mít. A je nasnadě, že něco podobného není ani trochu dobrá zpráva.

Zboží

Jaké jsou zásady fitness stravování?

Fitness stravu jako takovou bychom v podstatě mohli označit za zdravé stravování. Jeho hlavním účelem je, abychom ze stravy dostali do svého těla dostatek živin, vitamínů a minerálů, pro jeho správné fungování. Dále také to, abychom přijímali dostatek jídla, které bude na tolik výživné, že budeme mít dostatek energie pro sportovní aktivity. Lidé zabývající se fitness také dbají na to, aby jim strava byla nápomocná k růstu svalů.

ryby

Svaly jsou pro naše tělo důležité, a to nejen z vizuálního hlediska. Pokud se třeba snažíte hubnout, tak věřte, že úplně jinak budou vypadat těla dvou lidí, kteří zhubli na stejnou váhu, ale jeden cvičil a druhý ne. Ten, kdo cvičil, bude mít téměř určitě tělo více vyrýsované, pevné a nebude přítomna povislá kůže způsobena hubnutím. Pokud ale hubnete z opravdu velké váhy, tak se často nadbytku kůže nevyhnete. Tvorba svalů vám také zvýší bazální metabolismus. Vyšší bazální metabolismus pro vás zjednodušeně znamená to, že můžete více jíst, aniž byste přibrali.

svaly

Svalová hmota potřebuje dobře vyživit, a to docílíte nejlépe pomocí dostatečného příjmu kvalitních bílkovin. Ty jsou ze všech tří makroživin pro vaše svaly nejdůležitější. Samozřejmě bychom ale neměli zapomínat ani na tuky a bílkoviny. Naše tělo potřebuje mít příjem makroživin v určité rovnováze.

Kvalitní bílkoviny získáte například z masa. Vhodné je libové maso, jako je kuře či krůta. I hovězí maso je skvělou volbou. S vepřovým opatrně, podle toho, jaký kousek zvolíte. Některé mají zbytečně moc tuku. Dále jsou skvělým zdrojem bílkovin ryby a mořské plody. Nejen že obsahují vysoké procento bílkovin a většina druhů velmi málo tuku, navíc vám ale dodají spoustu potřebných látek, vitamínů a minerálů. Bílkoviny také můžete získat z mléčných výrobků. Nejlepší volbou jsou tvarohu, odtučněné či polotučné. Výborné jsou také bílé jogurty. Například řecký jogurt má skvělou, krémovou chuť, vysoký obsah bílkovin a téměř žádný tuk.