Ganat

I když jsou peníze všude kolem nás, ne každý z nás jich má tolik, kolik jich potřebuje mít. A je nasnadě, že něco podobného není ani trochu dobrá zpráva.

Politika

Neznámá politika

Politické názory vždycky šly mimo mě. Nevěděla jsem, jak vždycky na to reagovat. A docela mě to hodně vadilo, protože když jsem si šla s kamarádkou někam sednout na oběd anebo na kávu, tak se chtěla stále bavit o politice. Jenomže já nejsem žádný politický fanatik. Moje kamarádka mi říká, že ona taky není politický fanatik, že jí politika absolutně vůbec nezajímá. Jenomže já si to samozřejmě nemyslím. Vždycky, když někde popíjíme kávu anebo si dáváme dobrý dort, tak vždycky po chvilce začne mluvit o politice. A absolutně nechápu, co je na tom tak zajímavého, vždyť je přeci tolik krásných témat, o kterých se jde bavit než třeba jenom politika.

Politika a její sídlo.

Nebo vy si myslíte něco jiného? Já si myslím, že jiné téma, než politika by bylo vždycky vhodnější. Protože si pamatuji, jak se jednou kamarádka pohádala s jedním pánem, který měl na politiky úplně odlišný názor, než měla ona. Ale není tohle už nějaké politické harašení? Vždyť přeci každý má svůj názor na jakoukoliv politickou stranou anebo celkově na politiku.

Trumpovo sídlo.

Takže si myslím, že kamarádka měla být raději ticho a svůj názor si nechat pro sebe. protože politika je tady od toho, a aby řídila například náš stát anebo korigovala různou ekonomiku. A ne, aby tady politika byla kvůli tomu, aby se kvůli ní lidé hádali. Tohle se mi tedy nelíbí a myslím si, že politika by měla zůstat doma za zavřenými dveřmi a nebavit se s ní s někým třeba u kávy v restauraci. Já jsem za to, že politika by měla být pro ty lidi, kteří se jí věnují spíše profesionálně. Protože nikdo nikdy nemůže vědět, co se děje za politickými dveřmi, nám pro veřejnost vždycky vyjdou jen noviny a čemu máme věřit? Věříte například novinám, co píší o politice a celkově o světě? Věřte mi, že je to hodně matoucí, a ne všechno je pravda. Politika je tedy jedna velká neznámá.