Ganat

I když jsou peníze všude kolem nás, ne každý z nás jich má tolik, kolik jich potřebuje mít. A je nasnadě, že něco podobného není ani trochu dobrá zpráva.

Společnosti

Vyhledání úniku vody může být poměrně snadné

Únik vody v bytě zjistíte poměrně rychle

Unikající vodu v bytě objevíte velmi rychle, pokud se v něm momentálně nacházíte. Horší situace nastane tehdy, jedete-li na dovolenou, a byt opouštíte, řekněme na čtrnáct dnů. Pro takové případy se vyplatí mít doma detektor unikající vody v podobě zařízení s čidlem, které zaznamená vodu na podlaze. Čidlo umístíte do kuchyně nebo do koupelny a do dalších míst, kde je největší pravděpodobnost úniku vody, a varování o případné havárii může nastat buď v podobě akustického signálu, anebo u sofistikovanějších výrobků vám čidlo vyšle signál prostřednictvím mobilního telefonu u aktivované domácí Wi-Fi. Wi-Fi můžete mít aktivní jen v době, kdy jste mimo domov, tudíž nejste ohroženi elektrosmogem.

ventil potrubí

Jak často chodíte do sklepa

Pokud vám praskne voda někde ve zdi v místnosti, kam často chodíte, jako je např. kuchyně, problém zaregistrujete poměrně brzy a začnete jej řešit spolu s instalatéry, kteří závadu přesněji lokalizují např. pomocí poslechových tyčí nebo formovacího plynu. Vyhledávání úniku vody https://www.kanalizace-instalateri.cz/unik-vody patří k běžné instalatérské činnosti a přesná lokalizace závady vám usnadní havarijní zásah, protože nebude nutné bourat celou stěnu, ale odkrýt jen místo, kde se skutečně závada nachází.

instalatérské nářadí

Horší situace nastávají tehdy, praskne-li potrubí nebo armatura v místech, kam tak často nechodíte, jako jsou např. sklepy, kůlny, přístřešky, sklady dřeva (dřevníky) atp. Z toho důvodu se vyplatí pravidelně kontrolovat vodoměr a mít přehled o skutečném odběru vody, protože každá prasklina se časem začne projevovat na vyšší spotřebě.

Sledování vodoměru je žádoucí i z toho důvodu, že skryté úniky vody ve zdivu mohou narušit statiku objektu a ten pak může být nucen podrobit se velmi drahé stavební úpravě, a někdy tu může dokonce hrozit i demolice. Takže nejen povodně, ale i takovéto situace vás mohou doslova připravit o střechu nad hlavou.