Ganat

I když jsou peníze všude kolem nás, ne každý z nás jich má tolik, kolik jich potřebuje mít. A je nasnadě, že něco podobného není ani trochu dobrá zpráva.

Nepodceňujte svůj čich – díky němu můžete lépe relaxovat!

Čich je jeden z našich úžasných schopností, díky kterému je svět hned barevnější, veselejší a pohodovější. Když cítíme vůni čerstvě posečené trávy anebo vůni přicházející zimy, tak v to nás může vyvolat velmi příjemné pocity. Samozřejmě záleží na tom, kdo má rád, jaké vůně a kterým dává přednost. Nicméně si čichu opravdu patřičně važme.

Máme zde velký sortiment vůní, které můžeme cítit prakticky všude. Na trhu jsou různé vonné esence, které můžete použít do koupelí ve vaně, relaxaci ve vířivce anebo oddechu při příchodu domů z práce a namočení bolavých nohou do vaničky s vodou. Tyto esence nám pomohou se uvolnit. Může se jednat o květnaté vůně jako vůně levandule, růže, letní louky anebo třeba i kořeněné vůně či jemné jako svěží vánek v horských oblastech.

koupel - žena

Vůně nám mohou pomoci navodit i příjemný spánek. Mnoho lidí si položí pod polštář svazek levandule nebo si pokape polštář právě touto vůní a nejen, že levandule odhání nechtěný hmyz jako jsou komáři, tak nám opravdu pomáhá usnout. K navození příjemného spánku se volí spíše méně invazivní vůně, které nám obrazně řečeno netrhají čichový sektor. Pokud bude Vaše postel vonět například těžkou vůní, tak budete rádi, zda opravdu usnete. Někdo volí například i eukalyptus.

Olejíčky s vonnou složkou můžeme používat i k masírování. Bylinky nám pomáhají prokrvit naše tělo, zahřát jej anebo podávají pomocnou ruku přu ztuhlých svalech. Maséři často využívají tyto olejíčky právě kvůli pozitivním účinkům jak na pokožku, tak na mysl.

vonný olej

Další alternativou příjemné vůně jsou i vonné svíčky. Takové vonné svíčky, které při zapálení provoníte celý byt si lidé nejvíce chválí. Za opravdovou vůni, kterou budete chtít provonět svůj byt si musíte ale více připlatit. Vyplatí se to. Pokud si připlatíte za opravdu skvělou vonnou svíčku, tak nejen, že Vám provoní celý byt, ale také Vám vydrží dlouho, a tak při přepočtu výdajů nakonec zaplatíte možná i méně, než když si koupíte svíčky levnější.