Ganat

I když jsou peníze všude kolem nás, ne každý z nás jich má tolik, kolik jich potřebuje mít. A je nasnadě, že něco podobného není ani trochu dobrá zpráva.

Společnosti

Když se ucpe toaleta

Někteří lidé zbytečně otálejí se zavoláním na havarijní instalatérský servis, když se jim ucpe záchod. Snaží se problém vyřešit vlastními silami, čímž mohou vzniklou situaci spíše zkomplikovat. Máte-li doma dvě nebo více toalet k dispozici, které mohou využít všichni obyvatelé domu, není nutné s řešením závady spěchat a instalatéry můžete povolat až třeba další pracovní den v obvyklou pracovní dobu, ovšem jiná situace je, jestliže je záchodová mísa pouze jedna. To je situace typická např. pro bytové domy na panelových sídlištích, kde jsou toalety napojeny na jednu společnou stoupačku a musíte tu vystačit pouze s jedním záchodem, nehledě na omezený životní prostor, který ve většině malých bytů bývá.

kočka na záchodě

S čím musíte počítat, když se do toho pustíte sami

Obvyklou první reakcí na ucpanou toaletu je snaha zkusit to prorazit nějakými dostupnými prostředky a metodami. Jednou z nich je gumový zvon, ten si skutečně s některými předměty poradí, většinou pomůže, pokud je v míse příliš mnoho toaletního papíru, nebo tam někdo nedopatřením odhodil ubrousek, kus kancelářského papíru nebo hygienickou vložku či tampon.

moderní toaleta

Práce s gumovým zvonem však vyžaduje jistou zručnost, musíte si počínat opatrně a šikovně, protože můžete výkaly potřísnit nejen sebe, ale i vaše okolí. Uvědomte si, že tím vzniká značný podtlak, a že nahromaděná tekutina může stříkat i velmi daleko.

Pokud si zvonem nepomůžete, anebo si na to vůbec netroufáte, a je váš záchod v permanenci, což je typická havarijní situace zejména v domácnostech, kde se pohybují malé děti nebo špatně pohybliví senioři, vůbec se nezdráhejte a volejte instalatéry ihned. Ti udržují havarijní nonstop servis 24 hodin denně po celý rok, takže když se vám toaleta zanese třeba o vánočních svátcích, instalatéři tuto skutečnost respektují a přijedou. Vhodné je mít na ně telefonický kontakt po ruce, abyste se zbytečně nezdržovali vyhledáváním instalatéra v Ostravě Porubě, když jej nutně potřebujete mít doma co nejdříve.

5/5 - (2 votes)