Ganat

I když jsou peníze všude kolem nás, ne každý z nás jich má tolik, kolik jich potřebuje mít. A je nasnadě, že něco podobného není ani trochu dobrá zpráva.

Zboží

Šifon je zajímavou látkou, která se líbí i pohodlně nosí – Co se z ní šije nejčastěji?

a ad>

Šifon je velmi oblíbeným materiálem a z této látky se vyrábí zejména elegantní večerní šaty, plesové šaty nebo luxusní halenky. Proč si ho oblíbíte?

Šifon je zajímavou látkou, která se líbí i pohodlně nosí – Co se z ní šije nejčastěji?

Kdo by ho neznal, šifon je považován za luxusní splývavou látku, která se nejčastěji využívá pro výrobu večerních rób nebo plesových šatů. Používá se jako vrchní vrstva, jde totiž o nemačkavý materiál, který krásně splyne a navíc jde většinou o jednovrstvou látku, která prosvítá. Z této látky šijí i přední světoví návrháři a byla oblíbená v letech minulých, stejně jako dnes. Šifon ale není jen látkou využívanou na šití luxusních modelů šatů nebo sukní, jelikož se s ní dobře pracuje, můžete ze šifonu mít také halenky nebo šátky kolem krku.

šifonové šaty

Pro něžné ženy a všechny romantičky

Šifón je obvykle průhledný, je velmi lehký a vzdušný, vlastně vytváří pocit, jakoby jste na sobě ani nic neměli. Využívá se hlavně pro šití modelů pro ženy, oblíbený je u všech. Pokud preferujete lehkost, jednoduchost ale přitom zajímavé vzory či vrstvení oblečení, jistě se vám také zalíbí. Šifon se může skládat z jedné ale i ze dvou vrstev, pak je méně průsvitný. Dobře se s ním pracuje, takže pak návrháři díky této látce mohou vytvářet velmi zajímavé a nevšední modely.

Tato látka může být tvořena z umělých syntetických nití, ale existují i lepší přírodní varianty, kdy je šifon šitý z hedvábí, popřípadě z kombinace obojího. Nejčastěji se šifon objevuje na šatech, sukních, halenkách a pak také jednoduchých lehkých šátcích, ale třeba i na spodním prádle či na košilkách.

role s látkami

Jak o něj pečovat?

Tato dokonalá a skvělá látka potřebuje péči, pokud máte opravdu kvalitní kousek ve svém šatníku ze šifonu, je potřeba s ním zacházet opatrně. Materiál se může poničit například v pračce, vyžaduje i specifický postup při sušení, a pokud jej budete chtít žehlit, také se mějte na pozoru. Cena šifonových šatů nebo jiných kousků oblečení může být rozdílná. U těch dražších je lepší brát péči o látku vážně, můžete tak nechat své oblečení ze šifonu raději čistit v profesionální čistírně, kde se o látku dobře postarají.

Také máte v šatníku něco z tohoto úžasně lehkého materiálu?